Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проект "Сортування ТПВ в смт.Турбів"

Дата: 19.09.2019 20:25
Кількість переглядів: 1288

Серед найактуальніших проблем селища на сьогоднішній день є покращення екологічного, санітарно–епідеміологічного благополуччя громади смт Турбів та виконання  пункту  «і» статті 32 Закону України «Про відходи», що забороняє з 1 січня 2018 року захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів (частину першу статті 32 доповнено пунктом "і"згідно із Законом №5402-VI ( 5402-17 ) від 02.10.2012 ).

      Тому питання управління відходами потребує негайного вирішення. Утилізація відходів в основному здійснюється двома шляхами: відправлянням на смітник або спалюванням, при цьому частина сміття, що може горіти, спалюється населенням. Таким чином, погіршується стан повітря та забруднюється навколишнє середовище канцерогенними речовинами, що негативно впливає на стан здоров’я. Це особливо важливо з огляду на високий рівень захворюваності серед жителів селища, причиною якого є несприятлива екологічна ситуація. Саме тому, цьогоріч  виконкомом Турбівської селищної ради подано на 14 обласний  конкурс розвитку територіальних громад  проект: «Від екологічного мислення до активних дій! Організація сортування ТПВ у селищі Турбів»

 

-  Терміни виконання проекту: 7 місяців ( червень– грудень 2017 року)

- Мета проекту:покращення екологічного, санітарного стану території громади  та створення умов для запровадження у селищі сучасної системи поводження (сортування) з ТПВ

- Завдання проекту:Підвищити рівень екологічної культури та громадської свідомості  жителів селища   Турбів  щодо поводження з ТПВ, їх вплив на екологію та стан здоров’я людини; Покращити матеріально – технічну базу Турбівського комбінату комунальних підприємств; Розробити селищну програму поводження з ТПВ на період до 2025 року , концепцію підвищення ефективності діяльності і забезпечення фінансової стабільності комунального підприємства.

Розбудувати на території смт Турбів інфраструктуру для здійснення роздільного збирання ТПВ ( побудувати  майданчики та встановити   контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів)

 - Очікувані результати виконання проекту:підвищено рівень екологічної культури та громадської свідомості  жителів селища; підвищено екологічну свідомість громади селища; покращено рівень екологічної та санітарної безпеки громади смт Турбів; покращено матеріально – технічну базу комбінату комунальних підприємств; забезпечено ККП новими спеціалізованими транспортними засобами для збору та вивезення відсортованої вторинної сировини; встановлено майданчикиз контейнерами для збору ТПВ; розповсюджено  інформаційні  буклетисеред громади селища 

- Організації-партнери, співвиконавці проекту: Липовецька районна рада; ТОВ «Турбівський машинобудівний завод», ПАТ Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» Дочірнє підприємство «Західдорвибухпром» Філія «Вінницький спецкар’єр», Громадська організація«Лотос». 

Проект позитивно оцінено та виділено 200 тис. грн. з обласного бюджету  для  фінансування заходів, передбачених проектом.

До Вашої уваги фотоматеріали реалізації заходів проекту

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь